NNP FORUM

duminică, 12 octombrie 2008

Drumul spre victorie

Anul 1943. Al doilea război mondial e în plină desfăşurare. Într-unul din lagărele care împânzesc Germania, prizonierii aliaţi îşi ocupă timpul liber cu tot felul de jocuri, pentru a-şi păstra minţile întregi şi sănătatea cât de cât. 
Ofiţerul german Von Steiner vine cu ideea unei meci de fotbal între echipa deţinuţilor şi cea naţională a Germaniei, fără să-şi imagineze că superiorii săi vor transforma întâlnirea într-un mare eveniment de propagandă nazistă, care va lua o turnură total neaşteptată. 
Căpitanul Colby, fost jucător în glorioasa echipă a Angliei anilor '30, este numit căpitanul echipei aliaţilor, obţine raţii alimentare îmbunătăţite, haine şi ghete, şi începe antrenamentele cu nişte oameni ajunşi epave ambulante. Singurul încă viguros este deţinutul american Hatch, care nu se gândeşte decât la evadare, nu ştie mai nimic despre fotbalul european, dar pe care constituţia sa atletică şi rapiditatea îl recomandă pentru postul de portar. 
Meciul cel mare se ţine la Paris, pe stadionul Colombes, iar fotbaliştii aliaţi trebuie să aleagă între satisfacţia de a învinge echipa germană şi libertate. Pentru că rezistenţa franceză este pe fază...

Un film excelent astazi la 15:00 pe ProTV!


Niciun comentariu: